Maisto papildas
LACTOSOLV
Maisto papildas

LACTOSOLV

Maisto papildas su fermentu laktaze

Laktazės fermentas gerina laktozės virškinimą asmenims, kurie sunkiai virškina laktozę.
17 500 FCC* vienetų.
 

€23,00
Įdėti į krepšelį
Baigėsi.

LACTOSOLV yra aukštos kokybės maisto papildas su didele doze laktazės, gerinančios laktozės virškinimą. Jį vartodami laktozės netoleruojantys asmenys lengviau virškina pieną ir pieno produktus.
 
Kas yra laktozė?
Laktozė yra natūrali pieno sudedamoji dalis. Tai disacharidas, susidedantis iš dviejų paprastų angliavandenių (monosacharidų): gliukozės (dekstrozės) ir galaktozės. Gliukozė ir galaktozė yra maistinės medžiagos, lengvai besirezorbuojančios organizme. Todėl fermentas laktazė suskaido laktozę (pieno cukrų) plonajame žarnyne.
 
Kas yra laktozės netoleravimas?
Netoleruojant laktozės ji nesuskaidoma plonajame žarnyne, nes jame yra nepakankamas fermento laktazės kiekis. Nesuvirškinta laktozė pereina į apatinę žarnyno (storosios žarnos) dalį, kur ją fermentuoja žarnyno bakterijos, ir sukelia dujų susidarymą.
 
Kokie produktai turi laktozės?
Beveik visų pieno produktų sudėtyje yra laktozės, skiriasi tik jos koncentracija. Pavyzdžiui, kuo sūris šviežesnis, tuo daugiau jame laktozės. Subrandintas sūris turi gana mažą laktozės kiekį. Pieno milteliai, kurie dažnai naudojami gaminant iš anksto paruoštą maistą, turi didžiausią laktozės kiekį. Laktozės taip pat gali būti įvairių produktų sudėtyje: saldainiuose, šokolade, įvairiuose kepiniuose, dešrelėse ir kituose maisto produktuose bei gėrimuose. Laktozės, kaip pagalbinės medžiagos, būna tablečių sudėtyje.
 
Maisto produktas Laktozės kiekis g/100 g
Pasukos 3,5–4,0
Pienas 4,8–5,0
Kefyras 3,5–6,0
Grietinėlė 2,8–3,6
Sviestas 0,6–0,7
Išrūgos, išrūgų gėrimai 2,0–5,2
Tepamasis sūris (10–70 % riebumo) 2,0–3,8
Ledai (pieno ir vandens ledai, šaldytas jogurtas) 5,1–6,9
Varškės sūris (20 % riebumo) 2,6
Jogurtas ir jogurto gaminiai 3,5–6,0
Kondensuotas pienas (4–10 % riebumo) 9,3–12,5
Mažo riebumo varškės sūris 4,1
Pieno milteliai 38,0–51,5
Pieno kokteiliai 4,4–5,4
* Reikšmės yra orientacinio pobūdžio. Jos nurodo vidutines vertes ir gali kisti atsižvelgiant į produkto gamybą.
 
Kaip veikia LACTOSOLV?
LACTOSOLV sudėtyje esantis fermentas laktazė (ß-galaktozidazė) konvertuoja laktozę (pieno cukrų) lokaliai žarnyne į gliukozę ir galaktozę. Laktozės turinčio maisto vartojimą galima palengvinti natūraliu būdu.
 


 
Sudėtis 1 kapsulėje
 
2 kapsulėse 3 kapsulėse
Fermentas laktazė
ß-galaktozidazė
17 500 FCC* 35 000 FCC* 52 500 FCC*
 
*FCC – maisto cheminių medžiagų kodeksas.

Sudedamosios dalys: maltodekstrinas, 43,5 % fermento ß-galaktozidazės (laktazės), glazūros medžiaga hidroksipropilmetilceliuliozė, natrio chloridas.
1/2/3 kapsulėse yra: 17 500/35 000/52 500 FCC* vienetų fermento laktazės. *FCC – maisto cheminių medžiagų kodeksas.