B-complex + vitamin C Plus
Maisto papildas

B-complex + vitamin C Plus

B grupės vitaminų kompleksas, praturtintas vitaminu C – becukrės sultingų vaisių skonio kramtomosios tabletės.

€5,53 €7,90 30% Nuolaida
Įdėti į krepšelį
Sandėlyje.

Ypatybės:
  •   Vitaminai B2, B3, B5, B6 ir vitaminas C padeda mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį
  •   Vitaminai B1, B2, B3, B5, B6 ir vitaminas C padeda palaikyti normalią energijos apykaitą
  •   Vitaminai B1, B2, B3, B6 ir vitaminas C padeda palaikyti normalią nervų sistemos veiklą
Kas yra B grupės vitaminai? 
B grupės vitaminai yra vandenyje tirpūs vitaminai, dalyvaujantys daugelyje svarbiausių organizmo funkcijų. Kai kurių šios grupės vitaminų atsargos organizme nėra didelės. Be to, kai kurie vitaminai (pvz., vitaminas C) yra jautrūs ir sunaikinami verdant ar kitaip apdorojant maistą. Kiekvieną dieną būtina į mitybą įtraukti maisto produktų, turinčių daug vandenyje tirpių vitaminų. 
Šiai vitaminų grupei priklauso penki skirtingi vitaminai (B1 – tiaminas, B2 – riboflavinas, B3 – niacinas, B5 – pantoteno rūgštis, B6 – piridoksinas), padedantys jūsų suvalgytą maistą paversti ląstelių energija, kuri naudojama pagrindinėms organizmo cheminėms reakcijoms. B grupės vitaminai taip pat padeda palaikyti normalų nervų sistemos funkcionavimą. 
Nors jie dažniausiai sutinkami kaip vitaminų grupė ir organizme veikia kartu, kiekvienas šios grupės vitaminas atlieka unikalią ir svarbią funkciją.
Maisto produktai, kuriuose gausu B grupės vitaminų
B grupės vitaminų galite gauti iš įvairaus baltyminio maisto – žuvies, paukštienos, mėsos, kiaušinių ir pieno produktų. Žaliose lapinėse daržovėse, pupelėse, žirniuose ir viso grūdo produktuose taip pat yra šių vitaminų.
Dienos dozėje yra: 1 tab. % RMV*
Tiamino (Vit B1) 1,8 mg 164
Riboflavino (Vit B2) 2,0 mg 143
Niacino (Vit B3) 7,0 mg 44
Pantoteno rūgšties (Vit B5) 4,6 mg 77
Piridoksino (Vit B6) 2,2 mg 157
Vitamino C 30,0 mg 38
Vartojimo instrukcija: 1 tabletė per dieną.
*RMV% - referencinė maistinė vertė
Sudedamosios dalys: saldikliai: sorbitolis, manitolis; lipnumą reguliuojanti medžiaga: celiuliozė; L-askorbo rūgštis, nikotinamindas, saldiklis: acesulfamas K; kalcio D- pantotenatas, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga: obuolių rūštis; lipnumą reguliuojanti medžiaga: riebalų rūgščių magnio druskos; piridoksino hidrochloridas, tiamino hidrochloridas, riboflavinas, lipnumą reguliuojanti medžiaga: silicio dioksidas; braškių ir aviečių aromatų kvapiosios medžiagos.